In 1981 gaat de gemeente akkoord met een krediet van ƒ80.000,00 om Kindervreugd te vernieuwen.

Een lidmaatschap kost ƒ20,00 per jaar.

 

Op 26 juni 1982 wordt dan eindelijk de speeltuin heropend. Voorzitter T. Henneman was blij dat het werk achter de rug was. De stuwende kracht achter de renovatie is ome Dirk Dudink.

1989 is het jaar dat de subsidie drastisch wordt ingekrompen. De speeltuincentrale krijgt voor vier speeltuinen nog ƒ26.000,00 (in plaats van ƒ76.000,00 in 1988). Ook zullen de toezichthouders niet meer door de gemeente betaald worden. De speeltuinen krijgen 5 jaar de tijd om hun bestaansrecht te bewijzen. Alles in de speeltuinen, van toezicht en onderhoud tot bestuur, wordt gedaan door vrijwilligers.

 

Voorzitter is R.Bleeker. Op 9 juli is een open dag gehouden om te laten zien dat de speeltuin populair is.

Op vrijdag 13 juli 1990 wordt er een waterspeeltafel in gebruik genomen. Het speeltoestel is ontworpen en uitgevoerd  door het Beverwijkse Kunstenaars Collectief (Jaap Velserboer en Willem Bakkum).

In 1991 is er een kleine groep vrijwilligers die de speeltuin draaiende houdt.

Henk Romijn en Mirjam de Vries zijn toezichthouders in de speeltuin.

Van 1992 tot en met 1994 wordt er gewerkt aan een nieuw gebouw. Het gebouw wordt verhuurd en het geld dat daarvan vrij komt kan gebruikt worden om in de speeltuin te steken. De tijd om het gebouw neer te zetten mag misschien lang lijken, maar dat heeft te maken met het feit dat de klus op het laatst door slechts 2 man werd uitgevoerd.

Op 28 mei 1994 neemt de burgemeester W. Velders-Vlasblom de draaimolen voor gehandicapten en niet-gehandicapten kinderen in gebruik. De burgemeester heeft zich persoonlijk ingezet om het geld bijeen te krijgen voor deze draaimolen.

Tegelijkertijd met de draaimolen werd de speeltuin ook uitgebreid met de, door de vrijwilligers zelf gebouwde, speelboot Berend Botje en een, speciaal voor invaliden aangepaste, schommel.

In augustus 1996 wordt tijdens een open dag van de stichting Welzijn Beverwijk de vraag gesteld 'Wat vinden Beverwijkers nou mooi in hun stad?'. Op de eerste plaats stond park Westerhout en op de tweede plaats prijkt speeltuin Kindervreugd.

In 1997 worden Veiligheidsregels voor speeltoestellen worden van kracht, het zgn Attractiebesluit. Alle speeltoestellen (en het maakt niet uit of ze in de Efteling of in een buurtspeeltuin staan) moeten aan bepaalde veiligheidseisen voldoen.

Van 7 juni tot en met 14 juni wordt er feest gevierd in alle speeltuinen in Beverwijk omdat de speeltuincentrale 50 jaar bestaat. Kindervreugd houdt deze week o.a. een kleedjesmarkt, schminken, Clown Bertie treed op, muizenmep en een springkussen.

In 1997 zal Kindervreugd voor het eerst de vertrek- en aankomstplaats zijn voor de avond vier daagse van Beverwijk.

Het bestuur bestaat uit P. Schouten (voorzitter), R.de Vries (secretaris) en E. Otte (penningmeester).

Begin 1998 krijgt Kindervreugd een toren met buisglijbaan, mede dank zij een extra subsidie van de gemeente.

In 1999 wordt voor het eerst een zomerfeest gehouden op de laatste zaterdag van de zomervakantie. De poppendokter zal aanwezig zijn om poppen en knuffels te repareren. Ook zal er een luchtkussen zijn en de toegang tot de speeltuin is gratis.

                          

Klik HIER voor de periode 2000 tot 2010