In 2010 ontvangt de Speeltuin Centrale van de gemeente €60.000 om de tuinen aan de nieuwe veiligheidseisen te laten voldoen.

 

2012 de invalide draaimolen is stuk. Onderzoek wees uit dat de bodem en onderstel niet meer te repareren zijn. De leverancier heeft nog een exemplaar staan welke tegen een acceptabele prijs geleverd kan worden.

In 2014 wordt het Sint feest voor het eerst in het eigen gebouw gevierd, wat een prima succes was. 

Vanaf 2014 is de speeltuin duidelijk herkenbaar door de hoge vlaggenmasten in de speeltuin en aan de Huiderlaan. Het beeld van de banieren aan deze masten is tevens het logo van de speeltuin geworden dat op  alle publicaties staat.

In 2015 hebben we de Beverwijkse speeltuindagen gehouden. Samen met Moby Dick en Jeugd en Vreugd hebben we een algemene kennismakingsdag gehouden.

 

De vernieuwingen en veranderingen gaan door: In de hoek achter de glijbaan hebben we in 2016 een survivalparcours laten bouwen. Het geheel van massieve boomstammen en dikke touwen daagt veel kinderen uit om eens anders te gaan klimmen en klauteren.

 

Het piratenschip in het midden van de speeltuin vergt heel veel onderhoud. Eigenlijk teveel onderhoud. In 2018 wordt de knoop doorgehakt: het piratenschip moet vervangen worden. Niet door een ander schip, maar door een toestel dat veel meer speelmogelijkheden heeft dan een schip.

In 2018 wordt in het midden van de speeltuin, op de plaats van het oude piratenschip, de Kanopé geplaatst.

 

Niet alleen speeltoestellen horen bij de speeltuin. Ook de bomen en struiken horen erbij. Omdat de populieren aan de kant van de Huiderlaan niet alleen erg hoog, maar ook rot, werden, werden er twee van die hoge jongens gekapt.

In 2019 werd de al 22 jaar oude Klaverklim gesloopt en vervangen door de moderne Pollux.