NIEUWS 2024

Klik voor ouder nieuws op de overzichten...


Hieronder de verruimde openingstijden van de speeltuin tijdens de zomervakantie (van maandag 22 juni t/m vrijdag 30 augustus):22 juni 2024


16 mei 2024

 

 

 

Algemene Leden Vergadering

Speeltuinen moeten blijven!!!
Denk mee. Praat mee. Help mee!!!

Een handjevol vrijwilligers is niet genoeg!

Op maandag 3 juni wordt de ALV van de Speeltuin Centrale Beverwijk gehouden.
Aanvang 20:00 uur in speeltuin Kindervreugd.   
De documenten voor deze vergadering kunt u downloaden door op de afbeelding te klikken of middels deze link15 april 2024

 

Zand in de speeltuin...

 

Het KNMI gaf voor maandag 15 april code oranje af i.v.m. verwachte windstoten tijdens (onweers)buien.

Ondanks dit kwamen de mannen van Wijcker Infra zand brengen. Zes man, gewapend met scheppen, kruiwagens, een dumper (zie foto), een bobcat en een hele grote zandwagen, gingen aan het werk om zand in de zandbak en valzand onder de Pollux te krijgen.

Het zand ligt overal op z'n plek. Er kan weer volop gespeeld worden!

Klik op de foto om voor meer foto's van deze klus...
28 maart 2024

Donatie Odd Fellows Beverwijk
 

De Independent Order of Odd Fellows ontstond in de 18e eeuw, vanuit de gedachte dat alle mensen broeders zijn en elkaar moeten bijstaan in tijden van nood. Liefdadigheid stond centraal. Vanuit plaatselijke verenigingen, de loges, werden arme gezinnen, weduwen en wezen ondersteund bij 'ziekte en zeer'.

In 1921 werd in Beverwijk de Vondelloge opgericht. Beverwijkse notabelen vonden dat de stad betere woningen, een ziekenhuis en een ziekenwagen nodig had. In die tijd moesten patiënten nog per rijtuig met de pont naar het ziekenhuis in Haarlem. Met een grote zomerkermis en een revue werd geld ingezameld. Zo legden ze de basis voor het Rode Kruis Ziekenhuis. Vanuit de Vondelloge werden ook Kampeervereniging Vondeloord en het Anneko van der Laanhuis in Wijk aan Zee opgericht. Daarnaast werden arbeiderswoningen gebouwd, dagjes uit georganiseerd voor bejaarden en waar nodig warme maaltijden, voedsel- en kledingpakketten verzorgd.
In 2023 zijn er nog acht mannen over. In de hoogtijdagen waren dat er ruim veertig.
Eind 2023, na 102 jaar, houdt de Beverwijkse Vondelloge van de Odd Fellows op te bestaan...
De Speeltuin Centrale Beverwijk ontvangt van de resterende gelden €15.000,-, evenredig te verdelen over de speeltuinen Kindervreugd, Jeugd en Vreugd en Moby Dick.
Bij Kindervreugd is een gedeelte van het geld gebruikt voor de aanschaf van een nieuw veerelement en wordt binnenkort nieuw zandbakmateriaal aangeschaft.


26 maart 2024


23 maart 2024


21 maart 2024

 

NL DOET

 

15 en 16 maart waren de dagen van NL doet. NLdoet zet vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk te doen en zo te ervaren wat ertoe doen als vrijwilliger met je doet!  

Onze speeltuin kreeg vrijwillige hulp van de mannen van het Team Openbare Ruimte van de gemeente Beverwijk.

 

Samen met een aantal 'eigen' vrijwilligers hebben ze heel veel zand verplaatst. Zo zijn de ondergronden van o.a. de schommels, Mobilus, kabelbaan en mosterpot weer op hun oude hoogte. Ook is een begin gemaakt met het schoonmaken van verschillende toestellen. Helaas kon de hoge druk spuit niet gebruikt worden, omdat de speeltuin geopend was.

Bedankt mannen van de TOR voor een heel geslaagde middag!


1 maart 2024


29 februari 2024

NL DOET...

Vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart is er weer NL DOET. 
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van de speeltuin. Met NLdoet kun je laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Ben je nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. 
In de speeltuin hebben we genoeg te doen: gras maaien, egaliseren, toestellen schoonmaken, papiertjes prikken en nog veel meer. Maar ook andere klussen, zoals toezicht houden, onderhoud, bestuur.
Lijkt het je wat?
Meld je aan op info@speeltuin-kindervreugd.nl 


15 februari 2024

Speeltuinvrijwilligers in het zonnetje

Woensdag 14 februari was het Valentijnsdag. Op deze dag zet D66 altijd een groep vrijwilligers in het zonnetje. Dit jaar waren de vrijwiligers van de Beverwijkse speeltuinen ( Kindervreugd, Moby Dick en Jeugd en Vreugd) aan de beurt.
Tijdens een informele bijeenkomst met koffie en gebak in ons gebouw, werd de waardering uitgesproken voor al het werk dat de vrijwilligers voor de kinderen doen.