Eind 2019 ontstond in Nederland de Coronacrisis. De gevolgen van deze pandemie waren zeer heftig.

Het is nog nooit eerder gebeurd: de speeltuin is in 2020 maanden lang gesloten in verband met de verspreiding van het Corona-virus. Het paaseieren zoeken, de avondvierdaagse en het zomerfeest zijn afgelast. De Sinterklaasviering gaat, in aangepaste vorm, door.

Na meer dan 25 jaar actief te zijn geweest voor de speeltuin stopt Erwin Otte als penningmeester. Samen met Richard de Vries vormde hij jarenlang het bestuur van de speeltuin. Samen met de kleine groep vaste vrijwilligers hebben zij speeltuin Kindervreugd gemaakt tot wat het nu is.

Erwin wordt opgevolgd door Patrick Link.

 

In 2020 wordt, voor het eerst sinds lange tijd, besloten geen winteropening door te voeren. Dit alles in verband met de Corona-crisis.

De website van de speeltuin, altijd onderhouden door Erwin Otte,  krijgt in 2020 een ingrijpende metamorfose.

De oude lay-out van 2001 wordt vervangen door de huidige versie van de website. De basis van de website blijft wel hetzelfde.

 Ook de digitale nieuwsbrief, met allerlei activiteiten van en in de speeltuin,  wordt in ere hersteld: iedere maand ontvangen de leden deze in hun mailbox.

2021 begint met een verlengde sluiting door de Lock Down. Begin maart mag de tuin weer open. De speeltuin bestaat 75 jaar, maar het organiseren van een echt feest stuit op allerlei Corona beperkingen.

 

Het paaseieren gaat door met eieren (75 stuks i.v.m. het 75 jarig jubileum) die verstopt zijn op een kleurplaat.

In de meivakantie kunnen de kinderen, vaak samen met hun ouders of grootouders, de puzzeltocht 'Struin in de tuin' doen.

Ook dit jaar kunnen we, door de corona maatregelen, de zomervakantie niet afsluiten met een zomerfeest.

 

 

Met wat aanpassingen wordt er in september toch een klein feestje gegeven: Papabuble maakt snoep in de speeltuin

De draaimolen is na 27 jaar trouwe dienst aan vervanging toe.  De leden kiezen unaniem voor de Amerikaanse Global Motion. 

Ook deze zomer slaat de iepziekte weer toe. Bomen en struiken worden achter de peuterhoek gekapt, waardoor ineens rood-witte paddestoelen zichtbaar worden...

Sommige toezichthouders zien kleine wezens met rode puntmutsjes. Zou het dan echt......?

Het jubileumjaar 2021 wordt afgesloten met een spokenzoektocht tijdens Halloween.

Het Sinterklaasfeest wordt, net als vorig jaar, op een Corona veilige manier gevierd.

 

Tijdens de winterstop van 2021/2022 wordt de draaimolen gesloopt en de Global Motion opgebouwd. Kindervreugd is de eerste speeltuin in Nederland waar dit Amerikaanse toestel geplaatst is. Het terras wordt opnieuw betegeld. Ook het terrasmeubilair wordt vernieuwd.

Bij het schilderen van de Aspen bleek dat de daken slecht waren. We hebben ze vervangen door nieuwe. Goed dat firma's ook na 20 jaar nog passende onderdelen kunnen leveren!

 

Patrick Link stopt in 2022 met het penningmeesterschap. Zijn taak wordt overgenomen door Ank en Bob Hilgeman.

 

 

Na 2 jaar afwezigheid door COVID-19 is er eindelijk weer een Avond 4 Daagse en een zomerfeest. Mensen waren duidelijk weer toe aan een feestje.

De daken van de beide torens zijn slecht. Er wordt daarom besloten deze te laten vervangen. De firma Vriendd heeft ook de bovenbalken van de kabelbaan vervangen.

 

Het speeltuinseizoen wordt, net als vorig jaar, afgesloten met de viering van Halloween.

Op de valreep van het seizoen wordt eind oktober, in opdracht van de gemeente, door de firma Abos, een inspectie van de speeltoestellen gedaan. Zoals verwacht zijn er bij Kindervreugd geen schokkende dingen te vinden.

Aan het einde van het seizoen blijkt dat het Tollewiel versleten en niet meer te repareren is. Er wordt besloten een nieuwe Mobilus (dat is de officiële naam van het Tollewiel) aan te schaffen. Op 5 december wordt dit nieuwe toestel geplaatst. Een mooi cadeau van de Sint...

Ook de winteropening is weer een feit: de speeltuin is vanaf 1 november tot de voorjaarsvakantie, iedere zaterdag geopend.