Eind 2019 ontstond in Nederland de Coronacrisis. De gevolgen van deze pandemie waren zeer heftig.

Het is nog nooit eerder gebeurd: de speeltuin is in 2020 maanden lang gesloten in verband met de verspreiding van het Corona-virus. Het paaseieren zoeken, de avondvierdaagse en het zomerfeest zijn afgelast. De Sinterklaasviering gaat, in aangepaste vorm, door.

Na meer dan 25 jaar actief te zijn geweest voor de speeltuin stopt Erwin Otte als penningmeester. Samen met Richard de Vries vormde hij jarenlang het bestuur van de speeltuin. Samen met de kleine groep vaste vrijwilligers hebben zij speeltuin Kindervreugd gemaakt tot wat het nu is.

Erwin wordt opgevolgd door Patrick Link.

 

In 2020 wordt, voor het eerst sinds lange tijd, besloten geen winteropening door te voeren. Dit alles in verband met de Corona-crisis.

De website van de speeltuin, altijd onderhouden door Erwin Otte,  krijgt in 2020 een ingrijpende metamorfose.

De oude lay-out van 2001 wordt vervangen door de huidige versie van de website. De basis van de website blijft wel hetzelfde.

 Ook de digitale nieuwsbrief, met allerlei activiteiten van en in de speeltuin,  wordt in ere hersteld: iedere maand ontvangen de leden deze in hun mailbox.

COVID-19 heeft grote invloed gehad op het aantal leden en verkoop van dagkaartjes.

Het ledenaantal daalde van 270 in 2019 naar 220 aan het eind van 2020. Een daling van meer dan 18%... De verkoop van de dagkaartjes kelderde van 3192 naar 2261 (een daling van bijna 30%!)...

2021 begint met een verlengde sluiting door de Lock Down. Begin maart mag de tuin weer open. De speeltuin bestaat 75 jaar, maar het organiseren van een echt feest stuit op allerlei Corona beperkingen.

 

Het paaseieren gaat door met eieren (75 stuks i.v.m. het 75 jarig jubileum) die verstopt zijn op een kleurplaat.

In de meivakantie kunnen de kinderen, vaak samen met hun ouders of grootouders, de puzzeltocht 'Struin in de tuin' doen.

Ook dit jaar kunnen we, door de corona maatregelen, de zomervakantie niet afsluiten met een zomerfeest.

 

 

Met wat aanpassingen wordt er in september toch een klein feestje gegeven: Papabuble maakt snoep in de speeltuin

De draaimolen is na 27 jaar trouwe dienst aan vervanging toe.  De leden kiezen unaniem voor de Amerikaanse Global Motion. 

Ook deze zomer slaat de iepziekte weer toe. Bomen en struiken worden achter de peuterhoek gekapt, waardoor ineens rood-witte paddestoelen zichtbaar worden...

Sommige toezichthouders zien kleine wezens met rode puntmutsjes. Zou het dan echt......?

Het jubileumjaar 2021 wordt afgesloten met een spokenzoektocht tijdens Halloween.

Het Sinterklaasfeest wordt, net als vorig jaar, op een Corona veilige manier gevierd.

 

 

We hebben nu 246 leden. En een verkoop van dagkaartjes van 3200.

 

Tijdens de winterstop van 2021/2022 wordt de draaimolen gesloopt en de Global Motion opgebouwd. Kindervreugd is de eerste speeltuin in Nederland waar dit Amerikaanse toestel geplaatst is. Het terras wordt opnieuw betegeld. Ook het terrasmeubilair wordt vernieuwd.

Bij het schilderen van de Aspen bleek dat de daken slecht waren. We hebben ze vervangen door nieuwe. Goed dat firma's ook na 20 jaar nog passende onderdelen kunnen leveren!

 

Patrick Link stopt in 2022 met het penningmeesterschap. Zijn taak wordt overgenomen door Ank en Bob Hilgeman.

 

 

Na 2 jaar afwezigheid door COVID-19 is er eindelijk weer een Avond 4 Daagse en een zomerfeest. Mensen waren duidelijk weer toe aan een feestje.

De daken van de beide torens zijn slecht. Er wordt daarom besloten deze te laten vervangen. De firma Vriendd heeft ook de bovenbalken van de kabelbaan vervangen.

 

Het speeltuinseizoen wordt, net als vorig jaar, afgesloten met de viering van Halloween.

Op de valreep van het seizoen wordt eind oktober, in opdracht van de gemeente, door de firma Abos, een inspectie van de speeltoestellen gedaan. Zoals verwacht zijn er bij Kindervreugd geen schokkende dingen te vinden.

Aan het einde van het seizoen blijkt dat het Tollewiel versleten en niet meer te repareren is. Er wordt besloten een nieuwe Mobilus (dat is de officiële naam van het Tollewiel) aan te schaffen. Op 5 december wordt dit nieuwe toestel geplaatst. Een mooi cadeau van de Sint...

Ook de winteropening is weer een feit: de speeltuin is vanaf 1 november tot de voorjaarsvakantie, iedere zaterdag geopend.

Aan het eind van 2022 zijn er 280 gezinnen lid en hebben we 3800 dagkaartjes verkocht...

In de voorjaarsvakantie van 2023 gaat de speeltuin weer iedere dag open.

De vaste kern vrijwilligers bestaat uit Maria Roozekrans, Marcel Dorenbos, Monica Lenaers, Bob en Ank Hilgeman, Mirjam en Richard de Vries.

Met de gemeente Beverwijk en de Speeltuin Centrale Beverwijk (waar Kindervreugd onder valt) is een discussie over het eigenaarschap van het gebouw en de speeltoestellen en de daaruit voorvloeiende verantwoordelijkheid. Definitieve stappen worden echter nog niet gezet.

Op 3 juli raast de storm Poly over Nederland. Poly gaat de boeken in als de zwaarste zomerstorm ooit. Met windstoten tot 145 kilometer per uur (windkracht 11) heeft ze enorme schade aangericht in Nederland.

Poly kwam ook in de speeltuin spelen... Een grote Populier en een Esdoorn in de peuterhoek moesten het ontgelden en werden geveld. Helaas was de Waterster het lijdende voorwerp...

Na het opruimen van de bomen (met hulp van Ron en Patrick) bleek hoe groot de schade was.

De waterster mist nu een watergoot en het deel met de schenktuit. Gelukkig kon het toestel zo worden aangepast dat het in de zomervakantie toch nog gebruikt kan worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2023 wordt besloten de drie veerelementen (het vliegtuig, het klavertje 4 en de PAC MAN) te vervangen door modernere. De leden kunnen kiezen uit een aantal modellen.

Er wordt gekozen voor "de vliegende kevers" (voor 3 kinderen), het paard (voor 2 kinderen) en voor de draak ( voor 1 kind). De vliegende kevers wordt eind oktober geplaatst. De andere veerelementen en de nieuwe waterster worden, helaas door een niet zo actief gemeentebeleid, veel later besteld.

Vlak na het zomerfeest worden de palen van de glijbuis vervangen. De oude palen hebben meer dan 25 jaar de buis op z'n plaats gehouden.

 

Aan het eind van het zomerseizoen werd weer Halloween gevierd. De tuin was weer eng en sprookjesachtig versierd.

De mandarijnen, die als Halloweenpompoenen versierd waren, werden dit jaar gedoneerd door Margo en Jessica Jansen.

 

 

 

 

 In november konden we weer genieten van de Sinterklaasvoorstelling van goochelaar Dennis met zijn ezel Slinger. Voor bijna 60 kinderen gaven zij weer een ouderwetse Sintvoorstelling.

Tijdens de winteropening werden de laatste nieuwe veerelementen, de Draak en het Paard, geplaatst. Tevens werd de Waterfall geplaatst. Dit is de vervanging van de kapotte waterster. 

Aan het eind van 2023 hebben we 292 gezinnen die lid zijn van de speeltuin. In dat jaar zijn bijna 3000 dagkaartjes verkocht.

 

2024 

In de voorjaarsvakantie gaat de speeltuin weer iedere dag open.

De vaste kern vrijwilligers,  Maria Roozekrans, Marcel Dorenbos, Monica Lenaers, Bob en Ank Hilgeman, Mirjam en Richard de Vries, wordt versterkt door Hans Schluster.

Het KNMI gaf voor maandag 15 april code oranje af i.v.m. verwachte windstoten tijdens (onweers)buien.

Ondanks dit kwamen de mannen van Wijcker Infra zand brengen. Zes man, gewapend met scheppen, kruiwagens, een dumper (zie foto), een bobcat en een hele grote zandwagen, gingen aan het werk om zand in de zandbak en valzand onder de Pollux te krijgen.

Het zand ligt overal op z'n plek. Er kan weer volop gespeeld worden!